Markku Huusko

Kaikki blogit puheenaiheesta Rakentamismääräykset

Kokeilulain vaikutukset luontoon ja sijoitusasuntokuplan syntymiseen nähtävissä

 

Olen kirjoittanut aikaisemmin täällä US:ssa ns. Kokeilulain vahingollisista vaikutuksista luonnonsuojeluun, ja siitä, miten se vaikuttaa maan ylikiihkeään kaupungistumiseen ja keskittymiseen vain suurimpiin kaupunkeihin, ks. muutama blogini aiheeseen:

US 7.6.2018: "Kokeilulaki kevennetyistä rakentamis- ja kaavamääräyksistä tuhoisa luonnolle"

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256482-kokeilulaki-kevennetyist...

---

Kuka Helsingin rannoille saa rakentaa – ja millä keinoin?

Vihreän liiton kansanedustaja Antero Vartia on siitä erikoinen henkilö, että hän saa rakennuslupia Helsingin keskustan tonteille kuin automaatista. Kaikki tietävät, että Helsingin rannoista vallitsee huomattava kysyntä. Pienimpienkin maapalojen rakentamisesta käydään vuosien vääntö, joka koskee niin arkkitehtuuria kuin taloudellisia ja sosiaalisiakin näkökohtia. Postimerkkikaavoitusta ei pidetä riittävänä, vaan vaaditaan alueiden suunnittelua kokonaisuuksina.

Avot, se on asbestia.

Seuraavassa kuvailemani kohde on aito. Anonymiteetin säilyttämiseksi olen muuttanut kohteen asuntojen määrää ja vastaavassa suhteessa rahasummia joita kuluu turhan byrokratian tähden.

 

Remontin kohteena on siis kaksi vierekkäistä kerrostaloa, yhteensä sata asuntoa. Näistä sadasta asunnosta tiedetään jo etukäteen, että 38:ssa on tehtävä asbestipurkua. Työmaakokouksessa remontin suunnitellut insinööritoimisto, pääurakoitsija sekä asbestipurun toteuttavan yrityksen edustaja ovat ehdottaneet, että kaikki sata asuntoa purettaisiin asbestipurkuna.

Asuntojonot eivät lyhene jonoja uudelleen järjestelemällä

Lauantaina YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä vietetään jälleen valtakunnallista Asunnottomien yötä. Aihe on viimeaikaisen pakolaiskriisin johdosta erittäin ajankohtainen. Yllättäen meillä on suuri määrä ihmisiä, joille on kiireellisesti löydettävä katto pään päälle. Valitettavasti asuntopolitiikasta on pakolaiskriisin myötä tullut populistien lyömäase, jolla asunnon tarpeessa olevia pienituloisia yritetään usuttaa turvapaikanhakijoiden kurkkuun. 

KUN MIKÄÄN EI RIITÄ ENERGIAMÄÄRÄYKSISSÄ

Energiamääräyksien jatkuva kiristämisen tahti vain kiihtyy. Taas tulee uudet määräykset. Eikö olisi aiheellista saada käyttökokemuksia nykyisistä määräyksistä ennenkuin taas kiristetään. On tasakattoja, pullotaloja ilman ilmanvaihtoa, homeisia märkätiloja, mätiä yläpohjia ja niin edelleen. Lista on loputon. Ihan itse aiheutettuja vaivoja kaikki. Pahoin pelkään että näillä passiivimääräyksillä ajetaan taas koko ala naurunalaiseksi.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä