Markku Huusko

Moraali

Miehen vanhenemisesta ja siihen liittyvistä odotuksista

Ymmärrys erilaisuutta kohtaan on humaanin ajattelun perustaa!

Vanheneminen on tavallaan ongelmallinen juttu ihan senkin takia, kun läheiset ihmiset usein odottavat tietynlaista viisastumista. Ihmiset erottaa silti moni asia, mutta humaanissa mielessä suurin ero on ihmisten välillä on siinä, että toiset hakevat ymmärrystä ja toiset ovat tuomitsemassa sellaista jota eivät ymmärrä.

Erilainen saa olla, kunhan oikea henkilö on erilainen?

Mielihyvän merkitys rauhan rakentajana

Siihen on syy, miksi masentunut ihminen lamautuu ja menettää toimintakykynsä, ja sillä on jotain oleellista tekemistä asioiden kanssa, jotka on järjestelmällisesti sivuutettu johdonmukaisuuden ja järkevyyden tieltä.

Kaiken olemassa olevan syyperusta on merkityksetöntä sellaiselle, joka ei tunne kipua – Itseasiassa kaikki liike, jota ei tunne, on merkityksetöntä.

Onnellisuuden moraalista

Ihminen elää toisten ihmisten kautta halusimme sitä tai emme. Ihminen ei voi määrittää itseään vaan sen tekee aina toiset ihmiset, vaikka ihminen määriteltäisiinkin väärin.

Onnellisuuden käsite perustuu ihmisyydessä muiden ihmisten hyväksyntään, arvostukseen ja vähintään aitoon sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Kestävää onnea ei voi ostaa rahalla, vaikka sitä useimmat länsimaiset ihmiset epätoivoisesti yrittävät.

Oletko pätevä arvioimaan toisen ihmisen tunnetiloja?

”Hyvää” tarkoittava lauseke: ”kyllä sinä olet kaunis tänään”, jättää kysymyksen, olenko toisinaan myös ruma?

Kaiken ihmisen toiminnan perustana on tunne, ja mielihyvän tunne tulee myös mielihyvän antamisesta, kuinka siis mielihyvästä voidaan päätyä ihmisen vaikuttimien arviointiin - "hyveeseen tai paheeseen? "

Kannatti yrittää - Kiinnostus nolla.

Olen seurannut jo kolme vuotta noin 50-60 vuotiaan afrikkalaistaustaisen miehen liikkumista kylillä aina kun olen sattunut samaan aikaan olemaan liikkeellä. En ole siis vakoillut miestä.

Sipilän- krooniset "luovun heti vallasta ja politiikasta" JOS..

Sipilä tipautti minut tänä aamuna kahvipöydästä ja nielaisin kahvini väärään kurkkuun. Halla-aho ja Sipilä olivat vaalikeskuskustelussa päässeet kiinni politiikan kuumaan perunaan eli maahanmuuttoon. Ei siinä sinänsä mitään, mutta Sipilän toistuvat puheet alkavat jo epäilyttämään, että olisko aika vakavemman diagnoosin, ja lääkärissä käynnin mahdollisesti  olevan aiheellisen (dementiaa)?.

Tasa-arvoa miehille ja naisille

Keräilin poikaiällä postimerkkejä, ja eräässä niistä oli Minna Canthin kuva. Joskus pohdin, mitä hän mahtoi tehdä saadakseen kunnian päätyä postimerkkiin. Rohkenin epäillä myös hänen sukupuoltaan, sillä hänen ryhdikäs asentonsa veti vertoja marskalkka Mannerheimille (voitte vertailla asiaa täältä ja täältä).

Miksi ”#Suostumus2018”-aloitteeseen ei pidä suostua?

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Hanna-Maria Zidan ja Vihreiden nuorten puheenjohtaja Iiris Suomela käynnistivät yhdessä kolmannen allekirjoittajan, Sini Al-Musawin, kanssa vuoden 2018 alkupuolella kansalaisaloitteen ilman selvää suostumusta tapahtuneiden sukupuoliyhdyntöjen määrittelemiseksi raiskauksiksi.

Nykyisin raiskaus on toisen pakottamista sukupuoliyhteyteen käyttämällä fyysistä väkivaltaa tai sen uhkaa. Raiskauksen määritelmää on jo aiemmin laajennettu niin, että raiskaus on kyseessä myös silloin, jos henkilö on kykenemätön puolustamaan itseään tai ilmaisemaan tahtoaan.

Kaikkihan me ajattelemme epärationaalisesti!

Miksi ihmisten jopa Suomessa on niin vaikeaa suhtautua epärationaaliseen ajatteluun, kun kaikki ihmiset ajoittain ajattelevat hyvin tyhmästi. Kuka ajattelee aina oikein omasta mielestään?

Ilmastonmuutos ei tarvitse kouluainetta!

Ilmastonmuutos ei tarvitse kouluainetta, koska se voisi johtaa keski-ikäisten ja parempiosaisen väestön ostokäyttäytymisen hyväksyntään. Nuorille pitää opettaa, että aidot asiat eivät maksa mitään. Nykyään länsimaissa ajatellaan, että raha kertoo ihmisen hyvyyden ja kyvykkyyden, mutta asia ei ole läheskään aina näin yksiselitteinen ja selvä. Aidot tunteet kunniaan ja keinotekoinen talousjärjestelmä ihmisten eriarvoistamisessa remonttiin - kiitos!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä